Letfrossen lagkage med chokoladecreme og brombær

7. september 2023 af .

Foto: columbus leth

Lav kagen i god tid, og opbevar den i fryseren indtil ca. 1 time før servering. Så er det nemt at sætte en hjemmebagt lagkage på bordet, når der kommer gæster.

Bemærk
Frysertid: 8 timer

Ingredienser

Udstyr

1 bageform, 33 x 23 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og skummende i en skål med en elpisker. Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og sigt det i dejen lidt ad gangen. Rør dejen sammen, til den er ensartet og uden små lommer af mel.
Fordel dejen i formen, og drys overfladen med hasselnøddeflager. Bag lagkagebunden i ovnen i 20 minutter – den falder lidt sammen, når den kommer ud af ovnen, men det er meningen. Afkøl den helt på en bagerist.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend forsigtigt den smeltede chokolade og hasselnøddeflagerne sammen med flødeskummet.
Løft lagkagebunden op af formen, og skær den over på midten, så der bliver to aflange bunde. Læg bundene sammen med chokoladecreme imellem, og sæt kagen i fryseren i mindst 8 timer – gerne længere.
Tag lagkagen ud af fryseren 1 time før servering, og anret den på et fad. Skyl og tør brombærrene. Sigt lidt flormelis over lagkagen, og servér med brombær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar