Let frossen solbærroulade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Roulade er en lidt overset kageklassiker, som gør sig ekstra godt, når den serveres iskold og med hjemmelavet solbærmarmelade.
Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog solbær, sukker og vaniljekorn i en lille gryde i 5-7 minutter. Tilsæt lakridssirup, og kog i yderligere 1 minut. Hæld marmeladen på et glas med låg, og sæt den på køl, til den er helt afkølet.
Tænd ovnen på 225°. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Sigt mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i æggemassen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til dejen er jævn og ensartet.
Smør dejen ud i et jævnt lag til en firkant på ca. 33 x 36 cm på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med nøddeflager, og bag kagebunden i ovnen i ca. 12 minutter, til den er let gylden.
Vend kagebunden over på et nyt stykke bagepapir, så den vender med bunden opad (med bagepapir) og nøddeflagerne nedad. Læg herefter et fugtigt viskestykke over bagepapiret, og lad bunden køle let af, før du forsigtigt trækker det øverste lag bagepapir af.
Fordel solbærmarmeladen i et jævnt lag på kagebunden. Pisk fløden til skum, og vend yoghurt i med en ske. Fordel det oven på marmeladen.
Rul bunden sammen som en roulade på den lange led, mens den endnu er lidt lun – så er den nemmere at rulle. Den må dog ikke være så varm, at flødeskummet smelter! Læg rouladen i fryseren i mindst 2 timer, gerne længere.
Tag rouladen ud af fryseren 10 minutter før servering. Skær den i skiver, mens den endnu er kold. Pynt evt. med kornblomster, og servér med letpisket flødeskum.
Tip!
Er tiden knap? Køb en god solbærmarmelade i supermarkedet i stedet for at lave den selv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk