Lemoncurd
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Citrongul og fløjlsblød lemoncurd er en hel sikker vinder på både morgenbordet og til fødselsdagsfesten.
Bemærk
Limefrugtcurd, grapecurd eller klementincurd? Du bytter bare citronerne i opskriften ud med andre usprøjtede citrusfrugter.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen fint og pres saften af citroner. Smelt smør, sukker, citronsaft og -skal sammen over et vandbad. Skålen må ikke være af aluminium (det kan afgive smag og misfarve).
Rør forsigtigt, til både smør og sukker er smeltet. Pisk i mellemtiden æg og æggeblomme med en elpisker til en luftig masse.
Hæld det smeltede citronsmør i æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning.
Når citronmassen er indarbejdet i æggene, sættes blandingen igen over vandbad. Varm den op, til massen er cirka 70° og tyknet. Mål med et sukkertermometer, for hvis curden bliver for varm, kan den skille. Massen tykner yderligere, når den bliver kold.
Hæld curden på glas, og nyd den på nybagte scones eller f.eks. vendt med letpisket flødeskum som topping på din favoritkage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk