Lemon-ginger sour
13. april 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Cocktailen er elegant og oplagt at servere før middagen eller til desserten. Ingefær og citron gør drinken uimodståeligt lækker!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær ingefæren i tynde skiver. Skræl skallen af limefrugten med en tyndskræller.
Kog vand, sukker, limeskal og ingefær op i en lille gryde, og lad det simre ved svag varme i ca. 20 minutter, til det er kogt ind til en tynd sirup.
Afkøl og si siruppen, og hæld den på et skoldet glas. Opbevar den på køl.
Fyld alle ingredienserne på nær is i en shaker, og ryst i 30 sekunder. Tilsæt is, og ryst i endnu 10-15 sekunder, til cocktailen er afkølet.
Hæld cocktailen i glas, og servér den med det samme, evt. med en skive citronskal på kanten,
Tip!
Resten af siruppen kan bruges til en hjemmelavet ginger ale ved blot at blande den med danskvand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk