Lavendel-spritz
12. juli 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Her får du en blomstrende og let parfumeret spritz blandet med hjemmelavet lavendelsirup. Bland den med eller uden gin, så der er noget til alle.
Bemærk
Tiden er eks. køletid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl nektarinerne, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en kasserolle sammen med lavendel, sukker og vand. Lad det koge i 10 minutter. Sluk, og lad det trække i 10 minutter. Kog op igen i 10 minutter, og lad siruppen køle af i kasserollen.
Sigt siruppen, og sæt den koldt indtil brug.
Skyl nektarinen, og skær den i både. Fyld 2 glas med is.
Fordel lavendelsirup, gin og citronsaft i de 2 glas. Pynt med nektarinbåde, citronskiver og evt. en frisk lavendel. Top med tonic, og servér straks.
Tip!
Siruppen kan holde sig i mindst 2 uger på køl, så der nok til mange flere spritzs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk