Latkesvafler med peberrodscreme og røget laks
28. januar 2020
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Latkes er en kartoffelklatkage, der ofte bages i forbindelse med den jødiske højtid Hanukkah. Her bages kartoffeldejen i stedet til vafler, der bliver serveret med peberrodscreme og røget laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og riv bagekartoflerne og løget groft på et rivejern. Pres al væden ud i et rent viskestykke – jo mere grundig du er, desto bedre resultat.
Rør kartofler og løg sammen med bagepulver, salt og peber. Rør melet i. Rør til sidst æggene i med en gaffel, indtil blandingen er jævn,
Varm et vaffeljern op med lidt olie. Hæld dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldne. Gentag, til al dejen er brugt. Hvis vaflerne ikke bliver helt sprøde, kan du give dem et par minutter i en 200° varm ovn.
Rør cremefraiche og fintrevet peberrod sammen. Smag til med salt.
Fordel peberrodscreme på vaflerne, og top med røget laks. Pynt med frisk dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk