Latkes med søde kartofler og halloumi
8. december 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Latkes er små, lækre kartoffelfritter, der kommer fra det jødiske køkken. Top evt. med lidt røget laks eller rejer.
Bemærk
Prøv også at lave latkes af gulerødder, selleri, rødbede og lidt fintsnittet porre - det er en genial måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen på.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl søde kartofler, bagekartoffel og pastinakker, og riv dem groft. Pil løget, og riv det. Riv halloumi groft.
Hæld det hele i en skål, og bland godt sammen. Slå æggene ud deri, tilsæt mel, og bland godt. Krydr med salt og peber.
Steg store skefulde af latkes-massen på en pande med rigeligt olie i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Anret latkes på et fad, og top med forårsløg. Servér med salat, cremefraiche og evt. brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk