Lasagnette med ekstra grønt
22. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske lasagnes søster er med pastasløjfer i stedet for lasagneplader, men smager stadig lige så skønt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl squashen, og skær den i små tern.
Steg løg, hvidløg, gulerødder og squash i olie i en gryde ved middel varme i 3-4 minutter. Tilsæt oksekød, skru op for varmen, og brun kødet godt. Tilsæt mel, paprika og herbes de Provence, og rør godt sammen.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, sukker og eddike, og rør rundt. Tilsæt bouillon og mælk, og bring saucen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad kødsaucen småkoge under låg i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°, og smør et ovnfast fad med lidt smør. Vend pastaerne rundt i kødsaucen i gryden, og hæld derefter det hele over i ovnfadet.
Bag lasagnetten i ovnen i 25 minutter. Tag fadet ud, og fordel plukket frisk mozzarella på toppen. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, til pastaen er mør, og osten er let gylden.
Lad lasagnetten dampe af i ca. 10 minutter. Drys med friskhakket persille før servering.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk