Lasagnette
Smagsmæssigt minder lasagnette om den klassiske lasagne. Lasagnette er dog nemmere og hurtigere at lave, for i stedet for at opbygge retten i lag skal du bare vende kødsaucen med tørret pasta og hælde ostesauce over, inden fadet er klar til ovnen.
(10)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Hjemmelavet lasagnette
Vi kender alle den klassiske lasagnette fra Knorr, men det er faktisk supernemt selv at lave lasagnette fra bunden – og så smager en hjemmelavet lasagnette altså bare bedre.
Lasagnette minder meget om en klassisk lasagne i smagen. Lasagnette er dog meget nemmere og hurtigere at lave, da du ikke skal bygge retten op i lag, men blot vende kødsauce med pastaskruer og hælde ostesaucen over, inden fadet kommer i ovnen.
Se også: Klassisk opskrift på lasagne
Lasagnette er genial hverdagsmad, som både børn og voksne kan lide. Retten er enkel at lave og kan med fordel ganges op, så der er til to dage. Som med så mange andre retter, smager lasagnette mindst lige så godt, hvis ikke bedre, dagen efter.
Tips til opskriften
- Tilføj ekstra grønt til kødsaucen, f.eks. revet gulerod, squash, hakket spinat eller aubergineskiver.
- Kødsaucen kan også laves på hakket kyllingekød eller røde linser for en vegetarisk udgave af lasagnette.
- Både skruer, penne, farfalle og konkylier er egnet til lasagnette.
- I en snæver vending kan du bruge en købt mornaysauce, men vi anbefaler, at du laver ostesaucen selv. Det tager ikke mange minutter, men smagen er der stor forskel på.
- Du kan også bruge bechamelsauce til lasagnette. Forskellen på mornaysauce og bechamelsauce er ost.
- Servér evt. en frisk tomatsalat og ciabattabrød til lasagnetten.
- Lasagnette kan fryses, så lav gerne dobbeltportion.
Må vi foreslå? Lasagne er en kæmpefavorit hos både børn og voksne. Den klassiske på billedet herover er vores mest populære lasagne-opskrift – og den kan varieres i det uendelige! Se opskriften her: Klassisk lasagne