Lasagnette

13. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Smagsmæssigt minder lasagnette om den klassiske lasagne. Lasagnette er dog nemmere og hurtigere at lave, for i stedet for at opbygge retten i lag skal du bare vende kødsaucen med tørret pasta og hælde ostesauce over, inden fadet er klar til ovnen.

Ingredienser

Sådan gør du

Sautér finthakket løg i en gryde i olie et par minutter. Rør presset hvidløg, basilikum og oregano i. Brun kødet i blandingen.
Hæld rødvin i gryden, og lad det fordampe.
Drys mel over, og vend det rundt, inden hakkede tomater, tomatpuré og bouillon hældes ved. Lad kødsaucen simre under låg i mindst 20 minutter, og smag til med sukker, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Læg pasta i et ovnfast fad, så de højst ligger ca. 3 cm tykt. Fordel kødsaucen over, og vend den sammen med pasta.
Hæld mornaysauce øverst, og bag retten i ovnen i 20 minutter. Drys med revet parmesan, og bag lasagnetten færdig i ca. 20 minutter, til pastaskruerne er møre.
Servér f.eks. med frisk timian og en blandet salat til.

Tip!

Lav ostesaucen selv ved at røre 2 spsk. mel ud i 2 spsk. smeltet smør, tilsætte 3 dl sødmælk og varme saucen godt igennem. Smelt 70 g revet mozzarella deri, og smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Hjemmelavet lasagnette 

Vi kender alle den klassiske lasagnette fra Knorr, men det er faktisk supernemt selv at lave lasagnette fra bunden – og så smager en hjemmelavet lasagnette altså bare bedre.

Lasagnette minder meget om en klassisk lasagne i smagen. Lasagnette er dog meget nemmere og hurtigere at lave, da du ikke skal bygge retten op i lag, men blot vende kødsauce med pastaskruer og hælde ostesaucen over, inden fadet kommer i ovnen.

Se også: Klassisk opskrift på lasagne

Lasagnette er genial hverdagsmad, som både børn og voksne kan lide. Retten er enkel at lave og kan med fordel ganges op, så der er til to dage. Som med så mange andre retter, smager lasagnette mindst lige så godt, hvis ikke bedre, dagen efter.  

Tips til opskriften   

  • Tilføj ekstra grønt til kødsaucen, f.eks. revet gulerod, squash, hakket spinat eller aubergineskiver.
  • Kødsaucen kan også laves på hakket kyllingekød eller røde linser for en vegetarisk udgave af lasagnette.
  • Både skruer, penne, farfalle og konkylier er egnet til lasagnette. 
  • I en snæver vending kan du bruge en købt mornaysauce, men vi anbefaler, at du laver ostesaucen selv. Det tager ikke mange minutter, men smagen er der stor forskel på.
  • Du kan også bruge bechamelsauce til lasagnette. Forskellen på mornaysauce og bechamelsauce er ost.   
  • Servér evt. en frisk tomatsalat og ciabattabrød til lasagnetten.
  • Lasagnette kan fryses, så lav gerne dobbeltportion. 
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar