Lasagne med torsk og spinat

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Fisk og spinat smager skønt i denne lækre lasagne, der gør det nemt at få fisk 2 gange om ugen!

Ingredienser

Sådan gør du

Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger. Riv fenniklerne i papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern.
Riv skallen, og pres appelsinerne (gem saften til senere). Hak timian.
Svits løg, hvidløg og timian i smør og olie på en pande, uden at det tager farve. Tilsæt fennikler, og steg et par minutter.
Kom spinaten på panden, og lad den falde sammen. Kog ind, til væden fordamper.
Sluk for varmen, og vend det hele rundt med appelsinskal og hakkede oliven.
Rør ricotta, fløde og æg sammen.
Skær torsken i lange, smalle stykker, og læg dem i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag spinat og fennikel ovenpå, herefter et lag af ricottacremen og til sidst et lag lasagneplader.
Gentag proceduren, og afslut med et lag parmesan.
Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 25-30 minutter. Servér med blandet grøn salat dryppet med saften fra appelsinerne, lidt olivenolie og et drys salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Fiskelasagne kan hurtigt blive din nye favorit på middagsbordet. En del af smagen fra den klassiske lasagne er stadig bevaret, men her får hele familien også den ugentlige portion fisk. Det er en god måde at få fisk ind i menuen, og det er især en god måde at få børnene til at spise fisk. Og det bedste er, at fiskelasagnen er lige så lækker, som den er sund.

Hvilken fisk til fiskelasagne?

I denne opskrift på fiskelasagne er der blevet brugt torsk. Torskens smag er meget fin og delikat, hvilket gør, at den ikke tager smagen fra grøntsagerne eller krydderierne i fiskelasagnen. Derudover har torsk den fordel, at dens kød er mere fast i forhold til mange andre fisks, derfor smuldrer det ikke i lasagnen. Laks er også et rigtig godt bud på fisk i lasagne, som smager skønt sammen med spinat. Generelt kan du bruge lige det fisk du har lyst til, eller som lige er ved fiskehandleren, når du er der. Rødspætte og sej er gode bud, mens det heller ikke skader din fiskelasagne med rejer!

Tips og tricks til torskelasagne

Her er nogle tips, der kan gøre din lasagne med torsk og spinat endnu bedre:

 • Fisk: Torsk er et godt valg for denne opskrift på grund af dens faste kød og milde smag. Men du kan også prøve med andre typer fisk som laks, rødspætte eller sej.
 • Grøntsager: Hvis du ikke er til fennikel, kan du erstatte den med spidskål eller squash.
 • Sauce: Hvis du vil have en mere klassisk lasagne-smag, kan du lave en bechamelsauce med ost til en mornaysauce. Eller for en nemmere løsning, brug hytteost som smørelse i stedet for saucen.

Variationer af fiskelasagnen

I denne variation af fiskelasagne er torsken i selskab med spinat og fennikel, mens saucen består af fløde og ricotta. Der er dog muligt at lave mange lækre variationer af denne opskrift:

 1. Hvis du ikke er til fennikel, så er spidskål eller squash nogle gode bud på en erstatning til fiskelasagnen. 
 2. Hvis din fiskelasagne skal smage mere af den klassiske lasagne, kan du lave den med bechamelsauce, hvor du også kan tilføje ost og lave den til en mornaysauce. 
 3. Er du mere til den nemme løsning? Brug hytteost som smørelse i stedet og drop saucen – fiskelasagnen bliver stadig superlækker!

Tip: Lav en lækker, grøn salat til din fiskelasagne!

Serveringsforslag

Denne lasagne med torsk og spinat er en komplet ret i sig selv, men den kan også serveres med forskellige sider for at gøre måltidet endnu mere tilfredsstillende. Prøv den med vores grønne salat med avokado og ærter for en frisk og sund tilføjelse til dit måltid. Du kan også servere den med vores bagte rodfrugter som en varm ret, der passer perfekt til det kølige vejr.

Alternative lasagneopskrifter

Hvis du er i det eksperimenterende hjørne, er der mange måder at tilpasse din lasagne på. Du kan prøve vores lasagne med kylling og spinat for en anden sund og velsmagende version. Eller hvad med vores vegetarlasagne for en kødfri mulighed? Uanset hvad du vælger, vil du helt sikkert finde en lasagne, der passer til din smag.

Se også: Den bedste opskrift på lakselasagne

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar