Lasagne med spinat, svampe og ricottacreme

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Når grøntsagerne gemmes i en god lasagne, får alle lyst til at spise med.

Bemærk
Bagetid: Ca. 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl spinaten grundigt i koldt vand, og tør den i et viskestykke eller i en salatslynge.
Opvarm en pande med olivenolie, og tilsæt spinaten. Lad spinaten stege på panden, til bladene lige akkurat falder sammen. Lad spinaten dryppe af i en sigte, og pres den overskydende væde fra bladene.
Pil og hak skalotteløget. Rens svampene grundigt, men lad dem være hele. Smelt smørret på panden, og steg skalotteløget, til det er klart. Tilsæt de hele svampe, og lad dem stege i 3-4 minutter. Stil panden til side.
Rør ricotta sammen med æggene i en skål. Krydr med salt og peber.
Læg et lag spinat i bunden af et smurt, ovnfast fad. Læg derpå lidt af svampeblandingen, efterfulgt af ricottacreme og et lag friske lasagneplader.
Fortsæt med at lægge lag på denne måde, til det hele er brugt – slut af med et lag ricottacreme, og drys parmesan på toppen af lasagnen.
Tænd ovnen på 200º. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gennembagt og gylden på toppen.

Tip!

Du kan bage lasagnen i et stort, ovnfast fad, men det ser også fint ud at bruge mindre portionsforme. Det kræver blot, at du klipper lasagnepladerne til med en saks, så de passer i størrelse til de valgte forme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar