Lasagne med spinat og kylling
12. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Lasagne er en klassiker, som kan varieres på mange måder. Her får du en version med krydret kylling og masser af spinat.
Ingredienser
Sådan gør du
Optø spinaten, og vrid den fri for væske. Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og kog op under konstant omrøring.
Bland den optøede spinat i saucen, og varm saucen igennem. Smag til med revet parmesan, citronsaft, salt og peber.
Pil og hak løg. Skær kylling i små tern. Opvarm en gryde med olie, og steg løg og kylling i ca. 5 minutter, til det er godt brunet. Krydr med herbes de Provence, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Smør et tyndt lag spinatsauce i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå, og endnu et tyndt lag spinatsauce. Fordel ca. halvdelen af kyllingefyldet oven på saucen. Fortsæt herefter med lasagneplader, spinatsauce og kylling, og slut af med plukket frisk mozzarella på toppen.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk