Lasagne med ratatouille-kødsauce og bønnesalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Lasagne er populær familiemad, som du kan gøre ekstra sund ved at blande ratatouille i kødsaucen.
Bemærk
Simretid: 40 minutter. Ovntid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Steg dem i olie i en gryde, til de bliver klare. Tilsæt kød lidt ad gangen, steg det lysebrunt, og krydr godt med oregano, salt og peber. Tilsæt tomater fra dåse og bouillon. Lad kødsaucen simre i 40 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens aubergine, squash, peberfrugter og tomater, og skær dem i tern. Steg alle grøntsagerne i olie i en gryde i 10 minutter. Krydr med salt, peber og oregano.
Tag gryden af varmen. Blend evt. den stegte ratatouille til en ensartet masse med en stavblender. Bland ratatouillen med kødsaucen.
Smelt smør i en gryde, og pisk melet i til en tyk melbolle. Tilsæt lunet mælk lidt ad gangen, mens du pisker, til saucen er let tyktflydende. Krydr med salt, peber og muskatnød.
Tænd ovnen på 180°. Dæk bunden af et smurt ovnfad med ratatouille-kødsauce og et lag bechamelsauce. Læg lasagneplader over. Gentag dette, og top så med revet ost og frisk oregano. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og nip bønner, og kog dem i 2 minutter. Pil skalotteløget, og skær det i tynde strimler. Pil og hak hvidløg.
Steg skalotteløg og hvidløg let i olie på en pande. Drys det over bønnerne, og krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til lasagnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk