Lasagne med ratatouille-kødsauce og bønnesalat

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Lasagne er populær familiemad, som du kan gøre ekstra sund ved at blande ratatouille i kødsaucen.

Bemærk
Simretid: 40 minutter. Ovntid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg. Steg dem i olie i en gryde, til de bliver klare. Tilsæt kød lidt ad gangen, steg det lysebrunt, og krydr godt med oregano, salt og peber. Tilsæt tomater fra dåse og bouillon. Lad kødsaucen simre i 40 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens aubergine, squash, peberfrugter og tomater, og skær dem i tern. Steg alle grøntsagerne i olie i en gryde i 10 minutter. Krydr med salt, peber og oregano.
Tag gryden af varmen. Blend evt. den stegte ratatouille til en ensartet masse med en stavblender. Bland ratatouillen med kødsaucen.
Smelt smør i en gryde, og pisk melet i til en tyk melbolle. Tilsæt lunet mælk lidt ad gangen, mens du pisker, til saucen er let tyktflydende. Krydr med salt, peber og muskatnød.
Tænd ovnen på 180°. Dæk bunden af et smurt ovnfad med ratatouille-kødsauce og et lag bechamelsauce. Læg lasagneplader over. Gentag dette, og top så med revet ost og frisk oregano. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og nip bønner, og kog dem i 2 minutter. Pil skalotteløget, og skær det i tynde strimler. Pil og hak hvidløg.
Steg skalotteløg og hvidløg let i olie på en pande. Drys det over bønnerne, og krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til lasagnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar