Lasagne med mascarpone

Lasagnen er nem, hurtig og overskuelig at bikse sammen, fordi der ikke er særlig mange ingredienser i. Mascarpone erstatter den klassiske bechamelsauce, så du ikke skal gå på kompromis med den cremede konsistens.

Lasagne med mascarpone
0-30 min.

(1)

29. september 2022 af Louisa LorangFoto: Rikke Westesen

Ingredienser

personer

Lasagne

mascarpone
250 g
mælk
½ dl
parmesan
50 g
salt og peber
tørre lasagneplader (ca. 250 g)
12

Kødsauce

løg
2
olivenolie til stegning
2 spsk.
hakket oksekød
400 g
god, færdiglavet tomatsauce
400 g
frisk basilikum
1 håndfulde
mælk
1 dl
salt og peber

Sådan gør du

Kødsauce

Pil og hak løgene fint, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Tilsæt kødet, og lad det stege i et par minutter, til det tager farve. Rør tomatsauce sammen med kødet på panden, og kog op.
Skyl og pluk basilikum, og rør det i kødsaucen sammen med mælk. Lad kødsaucen simre i 5-10 minutter, og smag den til med salt og peber.

Lasagne

Tænd ovnen på 200° varmluft. Rør mascarpone og mælk sammen i en skål. Riv parmesanen fint, og rør den i mascarponecremen. Smag til med salt og peber.
Læg lasagneplader i bunden af et lille, smurt ovnfad. Fordel herefter kødsauce og lidt af mascarponecremen ovenpå, gentag til alt er brugt, og sørg for at afslutte med mascarponecreme.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden og lasagnepladerne møre. Lad den afkøle let, og servér.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'