Lasagne med mascarpone
29. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Lasagnen er nem, hurtig og overskuelig at bikse sammen, fordi der ikke er særlig mange ingredienser i. Mascarpone erstatter den klassiske bechamelsauce, så du ikke skal gå på kompromis med den cremede konsistens.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løgene fint, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Tilsæt kødet, og lad det stege i et par minutter, til det tager farve. Rør tomatsauce sammen med kødet på panden, og kog op.
Skyl og pluk basilikum, og rør det i kødsaucen sammen med mælk. Lad kødsaucen simre i 5-10 minutter, og smag den til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Rør mascarpone og mælk sammen i en skål. Riv parmesanen fint, og rør den i mascarponecremen. Smag til med salt og peber.
Læg lasagneplader i bunden af et lille, smurt ovnfad. Fordel herefter kødsauce og lidt af mascarponecremen ovenpå, gentag til alt er brugt, og sørg for at afslutte med mascarponecreme.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden og lasagnepladerne møre. Lad den afkøle let, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk