Lasagne med lam
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Lækker lasagne med fyldig kødsauce af lam, der toppes med agurkesalat og marineret citron.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kødet i olie på en pande. Pil løg, skræl gulerødder, og riv dem groft. Rens bladsellerien, og hak den fint. Bland grøntsagerne med kødet, og lad dem svitse med et par minutter.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vin, vand, krydderier, presset hvidløg og cayennepeber. Kog saucen i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog op under omrøring. Skru ned til lavt blus, og lad saucen koge i ca. 5 minutter. Rør ofte, så den ikke brænder på. Smag saucen til med salt, peber og muskatnød.
Læg lasagnen sammen i et smurt ovnfad i lag med lammesauce, lasagne og mælkesauce. Slut af med mællkesauce, og drys med ost.
Læg alufolie over fadet, uden at det rører saucen, og bag lasagnen i en 180º varm ovn i 25 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen i yderligere 20 minutter, til den er gyldenbrun på toppen, og lasagnepladerne er møre.
Skyl citron, og skær den i små tern, som varmes op i en kasserolle med salt og olie. Lad det stå ved svag varme i 5 minutter, og hæld det op i en lille skål.
Skyl agurk, og skær den i tynde strimler med en skrællekniv. Bland yoghurt med grofthakkede mynteblade. Vend agurken i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Tip!
I denne lasagne er der brugt fuldkornspastaplader. De smager af meget i sig selv og suger en del væske, så derfor er de mest velegnede at bruge til kraftige kødsaucer. Du kan evt. blande mælkesaucen i kødsaucen, inden du lægger lasagnen sammen. Så bliver lagene lidt mere integrerede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk