Lasagne med laks, spinat og mascarpone
18. februar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Lasagne behøver ikke altid at være med hakket oksekød og bechamelsauce. Denne version med fisk i en cremet mascarponesauce smager overraskende godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Steg løget i olie ved middel varme i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, fløde, oregano og sukker, og bring saucen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad tomatsaucen småkoge i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Pil og hak løget fint. Steg løget i olie på en pande ved middel varme, til det er klart i farven. Tilsæt den frosne spinat, og varm den igennem, til den er tøet helt op. Krydr med muskatnød, chili, salt og peber. Rør mascarpone i blandingen, og lad den smelte ud i spinaten til en cremet konsistens.
Fjern skindet fra laksen, og skær kødet i mindre tern.
Tænd ovnen på 200°, og smør et ovnfad med lidt olie. Smør et tyndt lag tomatsauce i bunden af fadet. Saml derefter lasagnen med lag af skiftevis spinatfyld, laks, lasagneplader og tomatsauce, til det hele er brugt. Drys friskrevet parmesan på toppen.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til lasagnepladerne er møre.
Servér evt. lasagnen med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk