Lasagne med kødsauce og broccoli
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Smagfuld lasagne med kødsauce og broccoli, der retten let og lækker – og ikke mindst sundere!
Ingredienser
Udstyr
et ovnfast fad, 25 x 15 cm
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt kødet lidt ad gangen, til det hele er stegt.
Tilsæt oregano, tomatpuré, hakkede tomater og vand. Lad kødsaucen simre ved svag varme i 30 minutter. Krydr med salt og peber.
Skær broccolien i tynde skiver, og kog dem i letsaltet, kogende vand i 2 minutter.
Smelt smør i en gryde, og pisk melet i, til det bliver en tyk melbolle. Varm mælken op i en anden gryde.
Hæld den varme mælk i melbollen lidt ad gangen, mens du pisker, til du har en cremet sauce. Riv muskatnødden fint. Tilsæt muskatnød, og smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 180°. Smør ovnfadet med olie.
Dæk hele bunden med kødsauce, hæld et lag bechamelsauce over, fordel broccoliskiver på saucen, og læg lasagneplader på. Gentag processen, og slut af med ost. Bag lasagnen i ovnen i 35 minutter.
Skyl salaten, og pluk den. Skær agurk i tynde skiver, og høvl osten i flager. Vend det sammen, dryp salaten med friskpresset citronsaft og olie, og krydr med salt og peber. Servér sammen med lasagnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk