Lasagne med kødboller
15. juli 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Skøn variation af den klassiske lasagne, der her laves med krydrede kødboller og tomatsauce mellem lagene. Retten smager om muligt endnu mere italiensk og lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg, og skær dem i grove stykker. Hæld de hakkede tomater i en gryde med løg, smør og salt, og lad det simre uden låg i 40 minutter.
Pil og riv hvidløg fint. Skyl og hak persille fint. Rør de 2 slags kød sammen med hvidløg, persille, basilikum og æg, og krydr med salt og peber.
Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød. Vend dem let i mel, og steg dem gyldne i olie på en pande. Afdryp på fedtsugende papir.
Tænd ovnen på 200°. Spred ca. ¼ af tomatsaucen ud i et ovnfast fad. Fordel et lag kødboller oven på tomatsaucen, og fordel endnu et lag tomatsauce over dem. Læg herefter et lag ost og så et lag lasagneplader.
Fortsæt med at bygge lasagnen op i lag på denne måde, og slut af med tomatsauce og ost.
Dæk fadet med alufolie, og bag lasagnen i ovnen i 30 minutter.
Fjern alufolien, og bag lasagnen i yderligere 10 minutter. Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.
Tip!
Steg evt. en lille ”prøvefrikadelle” af farsen, før du former og steger alle kødbollerne. Smag på den: Skal farsen krydres yderligere?
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk