Lasagne med hummer og alfredosauce

29. september 2022 af .

Foto: Rikke Westesen

De små luksuslasagner er geniale som forret eller en del af et større måltid, hvis du får gæster. Det er vigtigt at alle ingredienser er færdige, inden lasagnerne bages i ovnen, så de blot skal gratineres. Hummeren kan nemlig ikke tåle for meget varme.

Bemærk
Hviletid, pastadej: 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Bland de 2 slags mel og salt sammen i en skål. Rør olie og æg i, og saml dejen, evt. med lidt koldt vand. Lad dejen hvile på køl i 20 minutter.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og skær den i 8-12 lasagneplader. Kog dem kort i en gryde med letsaltet vand, og lad dem afdryppe på et rent viskestykke. Gem evt. pastavandet til alfredosaucen.
Tænd ovnen på 250° eller grillfunktion. Smelt smørret i en gryde, og pisk mel i, til det samler sig.
Pisk herefter mælk i melblandingen lidt ad gangen, til saucen er glat og cremet. Spæd gerne til med lidt af kogevandet fra lasagnepladerne. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Pil hummerhalerne, og skær dem i grove stykker. Hæld lidt sauce i bunden af 4 små ovnfade, og læg en lasagneplade ovenpå.
Hæld lidt sauce over lasagnepladerne, og fordel hummerhalerne ovenpå. Læg endnu en lasagneplade over, og top med sauce. Bag de små lasagner i ovnen i 5-8 minutter, til de er gyldne.
Skyl og pluk basilikum, og top lasagnerne med basilikum og citronskal. Servér straks.

Tip!

Hvis der er lidt for meget lasagnedej, kan du evt. skære resten til fettuccini, drysse dem gavmildt med mel og gemme dem i et fad på et meldrysset viskestykke på køl til næste dag. Så har du pasta til en nem pastaret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar