Langtidsstegt oksekød med kikærter
28. maj 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne ret tager dig en tur med til Mellemøsten, og de søde abrikoser, der tilberedes, så halvdelen er helt bløde og den anden halvdel stadig har bid, sørger for en dejlig aromatisk smag.
Bemærk
Retten skal simre i alt 2 timer og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i grove tern, og brun det grundigt i lidt olie i en stor gryde. Tag kødet op af gryden.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Riv ingefæren fint.
Steg løg, hvidløg, peberfrugt og ingefær gyldent i gryden, og hæld kødet i sammen med ras el hanout, kanelstænger og halvdelen af abrikoserne. Lad det stege sammen i et par minutter, til krydderierne dufter kraftigt.
Hæld bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad retten simre i 2 timer. Tjek løbende, at gryden ikke koger tør, og supplér evt. med bouillon eller vand.
Hæld kikærter og resten af abrikoserne i gryden, og lad dem simre med i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber, og pynt retten med frisk koriander og finthakket chili.
Servér med godt brød og en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk