Langtidsstegt lammekølle og couscous med honningdressing

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Tilbered lammekøllen i en tagine, og sæt lækker simremad på bordet. Har du ingen tagine, kan du bruge en stegeso eller bare et ovnfad med låg.

Bemærk
Ovntid: 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Krydr lammekøllen med salt og peber. Riv hvidløget, bland det med spidskommen og korianderfrø, og drys blandingen på kødet.
Smør taginen med olie, og læg lammekøllen i. Pil skalotteløg, skær dem i tynde både, og læg dem i taginen sammen med dadler, abrikoser, kanelstænger og myntekviste. Hæld vin, honning og bouillon ved. Læg låget på, og sæt det i ovnen i 4 timer.
Bring vand, olie og salt i kog i en gryde. Tag gryden fra varmen, og rør couscous i. Lad den trække under låg i 6 minutter. Rør så rundt i couscoussen, og lad den afkøle.
Riv skallen af citronen fint. Hak myntebladene fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i små tern. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Flæk chilien, fjern kernerne, og snit den meget fint.
Vend den afkølede couscous sammen med citronskal, mynte, agurk, forårsløg og chili.
Pres saften af citronen. Bland olie, honning, citronsaft og spidskommen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i couscoussalaten, og server til lammekøllen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar