Langtidsbraiseret lammeskank med polenta
31. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Langtidsbraiseret lammeskank er den rene luksus-spise. Kødet steger i lidt væske med masser af grøntsager i 1-2 timer. Det giver både smagfuldt og mørt kød – slowfood, når det er bedst.
Bemærk
Simretid: 1-2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun skankene i olie i en stor, tykbundet gryde. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil løget, og skær det i kvarte. Rens og skær sellerien i grove stykker.
Læg gulerødder, løg, laurbærblade og bladselleri i gryden. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op.
Tilsæt kalvefond. Læg låg på, og lad det simre i 1-2 timer under låg, eller til kødet næsten falder af benet.
Tag skankene op. Si saucen, og reducér den, til der er ca. halvdelen tilbage. Smag til med salt og peber. Skyl bønnerne, og læg dem i.
Lad dem dampe et par minutter, så de ikke er rå, og kom skankene tilbage i saucen. Lad det hele koge op.
Kog vandet i en gryde sammen med vin. Tilsæt polenta, og pisk i 1-3 minutter, til det tykner.
Tag det af varmen, og tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille fint. Pil og hak hvidløg fint. Bland alle ingredienser til gremolata sammen. Servér straks lammeskanke med blød polenta og toppet med gremolata.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk