Langtidsbagte tomater
27. oktober 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Tomaterne får en kraftig og koncentreret smag, når du bager dem langsomt i ovnen og giver dem ekstra krudt med honning og balsamicoeddike. Brug dem på ristet brød, i salater eller som erstatning for kød i en tomatsauce.
Bemærk
Ovntid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
sylteglas med tætsluttende låg
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°.
Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem i et ovnfast fad i ét lag.
Pil rødløgene, hak dem fint, og vend dem med tomaterne i ovnfadet. Hæld olie, honning og balsamicoeddike over, og vend det hele sammen.
Bag tomaterne i ovnen i ca. 2 timer.
Krydr tomaterne med salt og peber, og lad dem køle helt af. Fyld dem på rengjorte glas, og luk dem godt til. Opbevar på køl.
Tip!
Skold glassene med kogende vand, og skyl dem evt. med Atamon, før du fylder dem med de bagte tomater. Luk glassene helt til, og opbevar dem i køleskabet. Så kan tomaterne
holde sig i helt op til 2-4 uger.
holde sig i helt op til 2-4 uger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk