Langtidsbagt selleri med svampe og nødder

17. november 2021 af .

Foto: anders schønnemann

Stegte svampe, hasselnødder, svesker og brunet smør giver smag og bid til den møre og saftige langtidsbagte selleri. Så kan du trygt invitere dine bedste vegetarvenner til hyggemiddag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl og halvér selleri. Læg de 2 halve i et ovnfad, dryp med olie og æbleeddike, og drys med salt.
Bag selleri i ovnen ved 160 grader i 60-70 minutter, indtil den er flot gylden udenpå og helt mør i midten.
Rens og tør svampene. Steg dem i olie på en pande ved høj varme i 2-3 minutter, til de falder lidt sammen. Krydr med salt og peber.
Hak hasselnødder groft, og bland dem med svampene i en skål. Skær sveskerne i mindre stykker, og kom dem i skålen.
Smelt smør på panden, og lad det bruse op og blive let gyldenbrunt. Hæld smørret i en skål for sig, tilsæt eddike, honning, olie, salt og friskkværnet peber, og rør det sammen.
Hæld dressingen over svampeblandingen, og vend godt rundt.
Skær bagt selleri i skiver, og anret dem på et fad. Hæld svampetopping over, drys lidt urter på toppen, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar