Langtidsbagt selleri med stegte svampe
6. november 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Sellerien får en skøn smag efter en times tid i ovnen, og med en lun svampeblanding til har du et skønt vegetarmåltid med masser af umami.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene grundigt, og del dem i mindre stykker. Læg dem i en skål.
Tænd ovnen på 180°. Skræl og skyl sellerien i koldt vand. Del den i halve, og læg dem i et ildfast fad. Gnid med æbleeddike, olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag sellerien 1-1½ time. Vend rundt et par gange, så overfladen bliver gylden på alle sider.
Steg svampene i olie på en pande i 3-4 minutter, til de falder lidt sammen og får farve. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag svampene af panden.
Smelt smør på panden, og lad det bruse op og blive brunt. Pas på, at det ikke branker. Det skal dufte af nødder. Tag panden af varmen, og vend svampene i smørret. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft, små æbletern og grofthakkede hasselnødder, og hold blandingen lun, til sellerien er færdigbagt.
Tag sellerien ud af ovnen, når den er mør og saftig i midten. Skær sellerien i tynde skiver, og anret dem på en tallerken. Fordel den lune svampeblanding over, og drys fintskåret purløg på toppen.
Servér med det samme, mens selleri og svampeblanding er varmt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk