Langtidsbagt laks med lækker salat

12. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Skru helt ned for både tempo og ovnvarme – så får du en mør og saftig lakseside, du kan servere med lækkert tilbehør i form af en grøn salat med radiser og tomater.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg laksesiden i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Lad den trække i 30 minutter i køleskabet.
Tænd ovnen på 75°. Bag laksen i ovnen i 45-60 minutter, afhængig af tykkelsen.
Tryk forsigtigt på laksens tykkeste sted – når den deler sig i lamellerne, er den færdig.
Skyl og tør feldsalat, og anret på et fad eller i en skål. Rens radiser og fennikel, og snit dem helt fint, gerne på et mandolinjern. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Fordel radiser, fennikel og tomater over salaten, og top med lun laks, krydderurter og citronsaft. Servér straks.

Tip!

Bagetiden skal forkortes, hvis du bruger laksefilet i mindre stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar