Langtidsbagt laks med lækker salat
12. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Skru helt ned for både tempo og ovnvarme – så får du en mør og saftig lakseside, du kan servere med lækkert tilbehør i form af en grøn salat med radiser og tomater.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksesiden i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Lad den trække i 30 minutter i køleskabet.
Tænd ovnen på 75°. Bag laksen i ovnen i 45-60 minutter, afhængig af tykkelsen.
Tryk forsigtigt på laksens tykkeste sted – når den deler sig i lamellerne, er den færdig.
Skyl og tør feldsalat, og anret på et fad eller i en skål. Rens radiser og fennikel, og snit dem helt fint, gerne på et mandolinjern. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Fordel radiser, fennikel og tomater over salaten, og top med lun laks, krydderurter og citronsaft. Servér straks.
Tip!
Bagetiden skal forkortes, hvis du bruger laksefilet i mindre stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på laks i ovn