Lammetatar med syltede rabarber
Retten er fuld af smag, og rabarberne giver en skøn syrlighed, der passer fantastisk til salatens bitterhed og kødets fylde. Du skal ikke servere den, hvis dine gæster er lammeforskrækkede. Så skal du lave den med oksekød i stedet - det er også godt!

0-30 min.
(0)
11. juli 2019 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- lammefilet
- 300 g
- rabarber
- 2 stilke
- honning
- 2 spsk.
- æbleeddike
- 1 dl
- skalotteløg
- 1
- grov sennep
- 2 tsk.
- usprøjtet citroner
- 1
- finthakket purløg
- 1 spsk.
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
- radicchio
- 1
- ristede pinjekerner
- 50 g
- mayonnaise
- 50 g
- brøndkarse
Sådan gør du
Skyl rabarber, fjern top og bund, og skær stilkene i tynde skiver. Vend dem med honning og eddike, og lad det trække sammen i 1 time, gerne længere.
Hak lammekødet meget fint med en skarp kniv. Pil løget, og hak det fint. Vend kødet med løg, sennep, citronskal, finthakket purløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Skyl raddichioen, og pil bladene fra hinanden. Arrangér tataren på raddichioblade, top med ristede pinjekerner, mayonnaise, afdryppede rabarber og brøndkarse, og servér med det samme.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner