Lammetagine med kikærter
1. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Tagine er en nordafrikansk ret med masser af krydderier, her serveret med mørt lammekød og couscous.
Bemærk
Udblødning og marinering: Natten over. Kogetid i alt: 2½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Udblød kikærter i en skål med koldt vand natten over.
Skær kødet i tern, og lad det marinere i en frysepose sammen med gurkemeje, friskrevet ingefær, chili og spidskommen natten over.
Skyl kikærterne. Kog dem i en gryde med vand og laurbærblade under låg i 45 minutter.
Steg lammekødet i olie i en stor gryde. Pil og hak løg og hvidløg. Rens fenniklen, og skær den i små tern.
Lad løg, hvidløg og fennikel stege med i gryden. Skær abrikoser i strimler, og steg dem med i gryden sammen med kanel og hakkede tomater.
Lad retten simre under låg i ca. 1 time og 45 minutter. Tilsæt bouillon undervejs. Lad kikærterne koge med de sidste 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Drys retten med koriander, og servér med couscous kogt efter pakkens anvisning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk