Lammetagine med dadler og mandler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Servér lammetaginen med couscous, som er findelt dampet og afskallet durumhvede.
Bemærk
Simretid: 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus korianderfrø, spidskommen og nelliker i en morter. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær. Bland det hele sammen med chiliflager.
Fjern fedt og sener fra lammeculotten, og skær kødet i mellemstore tern på ca. 3 x 3 cm. Vend kødet i kryddermarinaden, og brun det godt i olie i en tykbundet gryde.
Riv skallen af appelsin på den fine side af et rivejern, og pres saften af appelsinen. Bland appelsinskal, -saft og hvidvin med kødet i gryden. Fjern sten fra dadlerne.
Vend dadler, mandler og laurbærblad i gryden, og hæld vand på, til det dækker. Lad retten simre under låg i 30-40 minutter, til kødet er mørt. Retten må ikke koge for kraftigt, for så bliver kødet hårdt.
Hæld couscous i en skål, og hæld kogende vand over. Dæk skålen med alufolie, og lad det trække i 6-8 minutter. Rør olie og salt i couscoussen med en gaffel, og servér som tilbehør til retten. Pynt med granatæblekerner og friskhakket mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk