Lammespyd med gremolata og salat med gedeostetoast
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Lækre lammespyd med skøn gremolata og salat med gedeostetoast – så har du et måltid, der med sikkerhed vil imponere.
Ingredienser
Udstyr
træspyd
Sådan gør du
Læg spyddene i vand i ½ time.
Bland ingredienserne til gremolataen sammen i en skål, og stil til side.
Skyl og tør salaten, og riv romainesalaten i små stykker. Rør en dressing af olivenolie og citronsaft, og smag til med salt og peber. Vend salat med dressingen, og anret den på et stort bræt/fad.
Skær nektariner i både, og pensl med olie.
Sæt kødstykkerne på spyd, pensl med olie, og grill dem i ca. 3 minutter på hver side. Grill nektarinerne i 1 minut på hver side.
Skær flutet i skiver. Pensl flutestykkerne med olie, og grill dem sprøde på begge sider. Læg en tyk skive gedeost på. Læg flutestykkerne tilbage på grillen, til osten smelter let.
Læg gedeostetoastene oven på salaten sammen med de grillede nektariner. Fordel gremolata ud over lammespyddene, og server dem til salaten.
Tip!
Hold dig ikke tilbage med at eksperimentere med krydderurter, når de er i sæson! Elsker du koriander? Brug den i gremolataen! Er løvstikke din sommerfavorit? Så bland den med salaten. Foretrækker du derudover en mere neutral ost, kan gedeosten erstattes med mozzarella.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk