Lammespyd med fennikel og fetadip
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Saftige lammespyd serveret med bagt fennikel og en cremet fetadip med bagte peberfrugter, der også kaldes haydari.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd
Sådan gør du
Læg kødet i en skål. Pil og hak løg fint, og pres hvidløg. Hak persille og mynte fint.
Rør kødet med løg, friske og tørrede krydderier, og stil farsen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Halvér peberfrugterne, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, indtil skallen bliver sort. Afkøl, og fjern skallen.
Blend peberfrugterne med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.
Skær fenniklerne i kvarte, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olie over, og drys med salt og peber. Bag dem møre i ovnen i 25 minutter.
Hæld kogende vand over couscoussen i en skål. Lad det stå i 10 minutter, inden du smager til med salt. Drys med finthakket mynte.
Form farsen til lange frikadeller ved at klemme den sammen om grillspyd. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk