Lammeshawarma med spidskålssalat og pitabrød
12. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Lammeshawarma med spidskålssalat og pitabrød er hjemmelavet fastfood, når det er bedst! Servér herligheden, og lad middagsgæsterne samle deres egne pitabrød ved bordet.
Bemærk
Ovntid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Bred lammebrystet ud. Pil rødløg og hvidløg. Skær løget i skiver, og knus hvidløget.
Fordel løg, hvidløg, ras el hanout, olivenolie, salt og peber over lammebrystet. Massér det godt ind.
Rul brystet stramt sammen, og snør det sammen med kødsnor. Læg det i et ovnfast fad, og steg det i ovnen i ca. 2 timer.
Lad det trække i 15 minutter, før det skæres i tynde skiver.
Snit spidskål fint. Pil løget, og skær det i tynde strimler. Skær saltsyltet citron i små tern.
Massér spidskål, løg, saltsyltet citron, citronsaft, olie, salt og peber godt sammen med hænderne i en skål. Top med finthakket dild.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og halvér tomaterne. Lun pitabrødene.
Servér skiver af lammeshawarma med avocado, tomater, pitabrød, græsk yoghurt og spidskålssalat.
Tip!
Saltsyltede citroner kan købes på glas i større supermarkeder eller delikatesseforretninger. Du kan også nemt lave dem selv: Skær et stort kryds i hver ende af fem usprøjtede citroner, så de sprættes lidt op, men stadig hænger sammen. Fyld dem med groft salt, og læg dem i et sylteglas. Pres dem sammen, og hæld ekstra saft fra 1 citron over sammen med mere groft salt (ca. 250 g i alt). Slut af med et lag olivenolie, og luk glasset med tætsluttende låg. Lad citronerne trække 1 måned.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk