Lammeshawarma med fattoush

30. april 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Du kan sagtens lave din shawarma selv, bare du har en halv times tid, den kan trække i. Servér den som her i lune pitabrød, eller kog ris eller bulgur til.

Bemærk
Trækketid: 30 minutter, gerne længere.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær fedt og sener fra kødet, og skær kødet i små strimler. Pil hvidløg.
Hæld alle krydderierne i en morter sammen med hvidløg, og knus det til en ensartet masse. Rør det sammen med citronsaft og olie, og hæld halvdelen over kødet. Lad kødet trække i blandingen i mindst 30 minutter, gerne længere.
Steg kødet på en pande ved høj varme i 4-5 minutter, til det får stegeskorpe. Skru ned for varmen, og lad kødet stege færdigt i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i mundrette tern. Pil og hak løget.
Vend grøntsagerne med resten af kryddermarinaden. Steg grøntsagerne på en varm pande i 7-8 minutter, til de er møre og har fået farve. Krydr med salt og peber.
Rør tahin sammen med citronsaft og vand. Vend yoghurten i dressingen, og smag til med sumak.
Rens radiser, og skær dem i skiver. Skyl tomater og agurk, halvér tomaterne, og skær agurken i mindre stykker. Bland radiser, tomater, agurk og oliven sammen i en skål.
Hak krydderurterne, og vend dem i salaten. Drys med sesamfrø og sumak. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Lun pitabrødene. Sæt det hele frem på bordet, og saml selv din shawarma, som du bedst kan lide den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar