Lammeshawarma med chili og yoghurtdressing
Foto: Betina Hastoft
Chilimarinaden med spidskommen og ingefær giver kødet den helt rigtige smag af shawarma. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter, gerne længere.
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
HJEMMELAVET shawarma
Mange bruger begreberne shawarma og kebab i flæng. Ordet kebab betyder 'stegt kød', og det er ikke nødvendigvis döner kebab, som du kender fra de tyrkiske grillbarer med store stykker kød på spyd.
Döner kebab er derimod det samme som shawarma, som du får opskriften på herover. Shawarmaen laves her af lammeculotte, der marineres i en krydret chilimarinade, som giver den helt rigtige shawarma-smag.
I stedet for at sætte kødet på spyd og grille det, steges det på en pande, så du kan nøjes med at lave mad til familien og ikke hele nabolaget.