Lammeshawarma med chili og yoghurtdressing
Chilimarinaden med spidskommen og ingefær giver kødet den helt rigtige smag af shawarma. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter, gerne længere.

0-30 min.
(2)
21. februar 2021 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
personer
- lammeculotte (eller lammefilet)
- 600 g
- sugarsnaps
- 100 g
- hjertesalater
- 2
- agurker
- ½
- pitabrød
- 4
Chilimarinade
- hvidløg
- 1 fed
- stødt spidskommen
- 1 spsk.
- salt
- peber
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- frisk ingefær
- 1 cm
- olivenolie
- 2 spsk.
Yoghurtdressing
- græsk yoghurt 10 %
- 2 dl
- tahin
- 1 spsk.
- citroner
- 1
- olivenolie
- 4 spsk.
- frisk mynte
- 1 bundter
Sådan gør du
Skær kødet i mindre stykker, og læg det i en skål.
Chilimarinade
Pil hvidløget, og hak det fint. Riv ingefæren fint. Bland hvidløg og ingefær med de øvrige ingredienser til chilimarinaden. Hæld marinaden over kødet i skålen, og lad det marinere i mindst 30 minutter i køleskabet, gerne længere.
Skyl sugarsnapsene, og skær dem over på langs. Skyl, pluk og tør hjertesalaten. Skyl agurken, og høvl den i lange, tynde flager med en skrællekniv eller tyndskræller.
Yoghurtdressing
Rør yoghurt sammen med tahin i en skål. Pres citronen, og rør citronsaft og olivenolie i yoghurtblandingen. Rør finthakkede mynteblade i. Stil yoghurtdressingen i køleskabet.
Steg det marinerede kød hårdt i 6-8 minutter på en varm pande, til det får en sprød stegeskorpe.
Servering
Lun pitabrødene. Fyld dem med stegt kød, sugarsnaps, hjertesalat, agurk og yoghurtdressing, og servér straks.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
HJEMMELAVET shawarma
Mange bruger begreberne shawarma og kebab i flæng. Ordet kebab betyder 'stegt kød', og det er ikke nødvendigvis döner kebab, som du kender fra de tyrkiske grillbarer med store stykker kød på spyd.
Döner kebab er derimod det samme som shawarma, som du får opskriften på herover. Shawarmaen laves her af lammeculotte, der marineres i en krydret chilimarinade, som giver den helt rigtige shawarma-smag.
I stedet for at sætte kødet på spyd og grille det, steges det på en pande, så du kan nøjes med at lave mad til familien og ikke hele nabolaget.