Lammeshawarma med chili og yoghurtdressing

Chilimarinaden med spidskommen og ingefær giver kødet den helt rigtige smag af shawarma. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter, gerne længere.

Lammeshawarma med chili og yoghurtdressing
0-30 min.

(2)

February 21, 2021 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Har du en støbejernspande, kan du bruge havegrillen som komfur og placere panden direkte på grillristen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

HJEMMELAVET shawarma

Mange bruger begreberne shawarma og kebab i flæng. Ordet kebab betyder 'stegt kød', og det er ikke nødvendigvis  döner kebab, som du kender fra de tyrkiske grillbarer med store stykker kød på spyd.

Döner kebab er derimod det samme som shawarma, som du får opskriften på herover. Shawarmaen laves her af lammeculotte, der marineres i en krydret chilimarinade, som giver den helt rigtige shawarma-smag.

I stedet for at sætte kødet på spyd og grille det, steges det på en pande, så du kan nøjes med at lave mad til familien og ikke hele nabolaget. 

Måske du også kan li'