Lammesatay med blomkålssalat
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Lammesatay er mørt lammekød med marinade på spyd – her serveret med en skøn blomkålssalat og myntedip.
Bemærk
Marinering: Fra 30 minutter til 24 timer.
Ingredienser
Udstyr
otte bambusspyd
Sådan gør du
Skær lammekødet i tern. Pil løgene, og skær dem i skiver. Rens chilien.
Blend løg og chili med sojasauce, karry, kokosmælk og fiskesauce til en marinade.
Hæld marinaden i en frysepose sammen med lammekødet, og massér marinaden ind i kødet.
Lad det trække i køleskabet i mindst 30 minutter, men gerne natten over.
Hak mynten fint, og pres hvidløget. Rør det i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Skyl blomkålen, del den i små buketter, og snit buketterne i tynde skiver. Bland med skyllet rucola i en skål.
Ryst eller pisk citronsaft, olivenolie, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og vend det i skålen. Top med peanuts og abrikoser skåret i tynde skiver.
Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg spyddene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gennemstegte. Spyddene er også gode på grillen. Servér med salat, dip og brød.
Tip!
Lad gerne lammekødet marinere længe, så det får ekstra saft og kraft. Skal maden på bordet i en fart, går det dog også sagtens an med blot 30 minutter i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk