Lammeryg med rodfrugter og rødkålssalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En steg af lammeryg ser pragtfuld ud på bordet, og faktisk tager den ikke ret lang tid at tilberede. Servér den med rodfrugter og en frisk rødkålssalat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Pil løgene, og skær dem i kvarte. Skær et helt hvidløg igennem på tværs.
Læg løg, hvidløg og grøntsager i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Skyl citronen, og skær den i kvarte. Fordel stykkerne mellem grøntsagerne. Krydr med timian, salt og peber. Tilsæt dadler, vin og bouillon, dæk fadet med alufolie, og bag det hele i ovnen i ca. 40 minutter.
Rids fedtkanten på lammeryggen med en skarp kniv. Brun kødet med fedtsiden nedad på en stor pande i lidt olie. Krydr med salt og peber, og læg kødet i et ovnfast fad. Steg kødet færdigt i ovnen i 20-25 minutter, alt efter hvor rødt du ønsker det. Lad kødet hvile, til det skal serveres.
Skyl og hak estragon, og rør det med de øvrige ingredienser.
Snit rødkålen helt fint, evt. på et mandolinjern. Skræl agurken, og skær den i små tern. Skyl tomaterne, halvér dem, og bland dem med rødkål og agurk.
Pres citronen, og bland saften sammen med olie, salt og peber. Vend dressingen i salaten.
Skær kødet i skiver. Pynt med timian, og servér med bagte rodfrugter, dadler, løg, hvidløg, estragondressing og rødkålssalat.
Tip!
Pynt evt. retten med skovmærke, som du kan få hos nogle grønthandlere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk