Lammeryg med asparges
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Lammeryg smager skønt med grønne asparges, der bliver dejligt sprøde, når man rister dem på panden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Steg lammeryggen på en tør pande, hold fedtkanten nedad. Steg, til fedtkanten er sprød og lysebrun. Krydr kødet med salt og peber.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre.
Læg lammeryggen i en bradepande, og steg den færdig i ovnen i 15-20 minutter (hvis kødet ønskes rødt) eller i 25 minutter (hvis kødet ønskes rosa). Tag lammeryggen ud af ovnen, og lad den hvile i 5 minutter.
Skyl og hak persille og mynte. Riv skallen af citronen. Bland krydderurterne med citronskal. Fordel urtedrysset oven på lammekødet, og krydr med salt og peber.
Hak mandler groft, og rist dem let på en tør pande. Skyl aspargeserne, og knæk ca. 3 cm. af bunden. Dup aspargeserne tørre, og vend dem i olie.
Varm en pande op, og rist aspargeserne på alle sider, til de er let sprøde. Læg dem på et fad, og smuldr gedeost over dem.
Rør olivenolie og citronsaft sammen, og krydr med salt og peber. Dryp citrondressingen over aspargeserne, og drys med mandler.
Skær lammeryggen ud, så hver person får 2-3 ben, og servér med de ristede asparges og kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk