Lammerullesteg med bagte tomater og kartoffelkompot
23. juni 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Sammen med ramsløg, citron, tomater og kartoffelkompot udgør rullestegen et overdådigt måltid, der fx vil gøre sig godt på påskebordet.
Ingredienser
Udstyr
Desuden
Kødsnor
Sådan gør du
Læg tomater med stilke i et ovnfast fad sammen med olivenolie, eddike, akaciehonning, ramsløgsblade, salt og friskkværnet peber. Vend det hele rundt, og bag ved 120° i 30-35 minutter, så tomaterne sprækker og tager smag fra olien og ramsløg, men stadig holder på deres form.
Tag tomaterne ud af ovnen, og lad dem køle let af og trække i olielagen. Tomaterne kan med fordel laves 1-2 dage i forvejen, så tager de bare endnu mere smag til sig.
Bank og rids lammeslaget let, så du får et stykke, som er nogenlunde firkantet og ens i tykkelsen. Drys med salt, og lad det trække 10 minutter.
Blend de fleste ramsløgsblade sammen med olivenolie, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber til en tæt grøn olie. Fordel den grønne olie over lammeslaget sammen med tern af brød og fintsnittet skalotteløg. Krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
Rul slaget sammen til en tæt roulade på den lange led, og bind den stramt med kødsnor. Læg rullestegen i et ildfast fad, krydr med salt og peber, og drys de sidste ramsløsblade på toppen.
Steg rullestegen ved 150° i 1½-2 timer, til den har fået en flot gylden overflade og er mør og saftig i midten. Lad stegen trække 10-15 minutter, inden snoren fjernes, og stegen skæres i skiver.
Vask kartofler grundigt i koldt vand, og kog i 20-25 minutter, indtil kartoflerne er helt møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af i gryden i 2-3 minutter.
Lun mælken i en lille gryde. Skær smørret i små tern.<br />
Mos kartoflerne med et piskeris, så du får en grov kompot, tilsæt varm mælk, olivenolie og smør, indtil kompotten har den rette konsistens, og smag til med fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.
Servér lammerullestegen med tomater og kartoffelkompot, og drys med groft salt og evt. ramsløgsblomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk