Lammeragout med kikærter

Ragout med lam, hvidvin og kikærter er en skøn gryderet og simpel slowfood, når det er bedst. Retten skal simre i 30-40 minutter, så det er den ideelle weekendmad.

Lammeragout med kikærter
0-30 min.

(1)

4. februar 2019 af Louisa LorangFoto: Aller Media

Ingredienser

personer
lammekød i tern
300 g
olivenolie til stegning
hvidløg
2 fed
løg
1
bladselleri
3 stilke
hvidvin
1 dl
vand
1 dl
små tomater
250 g
kikærter
200 g
salt
peber
frisk timian
1 håndfulde

Sådan gør du

Brun lammekødet i lidt olie i en stor gryde. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Pil og hak løg. Rens selleri, og skær dem i skiver.
Tilsæt hvidløg, løg og bladselleri, og lad det stege med, uden at det tager farve.
Tilsæt hvidvin og vand, og lad det simre i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er mørt.
Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Tilsæt tomater, og lad det simre i yderligere 10 minutter. Tilsæt ekstra vand undervejs, så det ikke koger tørt.
Hæld kikærter i, og kog i et par minutter mere.
Smag til med salt og peber, og servér straks med masser af frisk timian.

Tip!

Retten er også fin med kalvekød i stedet for lam.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'