Lammeragout med kikærter
4. februar 2019
af
Louisa Lorang.
Foto: Aller Media
Ragout med lam, hvidvin og kikærter er en skøn gryderet og simpel slowfood, når det er bedst. Retten skal simre i 30-40 minutter, så det er den ideelle weekendmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun lammekødet i lidt olie i en stor gryde. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Pil og hak løg. Rens selleri, og skær dem i skiver.
Tilsæt hvidløg, løg og bladselleri, og lad det stege med, uden at det tager farve.
Tilsæt hvidvin og vand, og lad det simre i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er mørt.
Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Tilsæt tomater, og lad det simre i yderligere 10 minutter. Tilsæt ekstra vand undervejs, så det ikke koger tørt.
Hæld kikærter i, og kog i et par minutter mere.
Smag til med salt og peber, og servér straks med masser af frisk timian.
Tip!
Retten er også fin med kalvekød i stedet for lam.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk