Lammeragout med kikærter
Ragout med lam, hvidvin og kikærter er en skøn gryderet og simpel slowfood, når det er bedst. Retten skal simre i 30-40 minutter, så det er den ideelle weekendmad.

0-30 min.
(1)
4. februar 2019 af Louisa LorangFoto: Aller Media
Ingredienser
personer
- lammekød i tern
- 300 g
- olivenolie til stegning
- hvidløg
- 2 fed
- løg
- 1
- bladselleri
- 3 stilke
- hvidvin
- 1 dl
- vand
- 1 dl
- små tomater
- 250 g
- kikærter
- 200 g
- salt
- peber
- frisk timian
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Brun lammekødet i lidt olie i en stor gryde. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Pil og hak løg. Rens selleri, og skær dem i skiver.
Tilsæt hvidløg, løg og bladselleri, og lad det stege med, uden at det tager farve.
Tilsæt hvidvin og vand, og lad det simre i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er mørt.
Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Tilsæt tomater, og lad det simre i yderligere 10 minutter. Tilsæt ekstra vand undervejs, så det ikke koger tørt.
Hæld kikærter i, og kog i et par minutter mere.
Smag til med salt og peber, og servér straks med masser af frisk timian.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner