Lammemørbrad med stegte kartofler og timiansauce
16. juni 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Lammemørbraden serveres her på klassisk vis med ovnstegte kartofler og sovs med baconstykker og løg. Den lette rucolasalat med soltørrede tomater, pinjekerner og feta afstemmer smukt retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Opvarm ovnen til 225°. Skrub kartoflerne rene, og kog dem knapt møre. Hæld vandet fra, og damp dem tørre under låg.
Vend dem med lidt olie i et ovnfast fad. Steg dem helt møre og gyldne i den varme ovn i ca. 15 minutter. Krydr med salt mod slutningen.
Hak løg, og skær bacon i tern. Steg løg og bacon i lidt smør, til løget er blødt.
Hæld fløde og lammefond på, og tilsæt timian og enebær. Lad det simre i mindst 30 minutter. Smag til med salt, peber, balsamico og honning.
Dup lammemørbrad tør. Brun dem hurtigt på begge sider i olie/smør ved høj varme. Krydr med salt og peber.
Dæmp varmen, og steg yderligere ca. 3 minutter på hver side. Lad dem hvile ca. 1 minut, og skær dem derefter i skrå skiver.
Skyl rucola, og slyng den tør. Vend med tomater og pinjekerner, og dryp lidt olie fra tomaterne over. Krydr med lidt salt og peber, og smuldr feta over.
Tip!
Tag kødet ud af køleskabet en halv times tid før brug. Ellers kan det kolde kød sænke pandens temperatur, så kødet ikke steges ved den ønskede varme. Derved er det sværere at få en sprød skorpe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk