Lammemørbrad med quinoasalat og yoghurtdressing
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Giv middagen et mellemøstligt pift med frisk mynte og krydret lammekød.
Ingredienser
Sådan gør du
Afpuds kødet for sener, og dup det tørt med køkkenrulle. Bland spidskommen, paprika og oregano i en skål, og vend lammemørbraderne i krydderiblandingen. Lad kødet marinere i 30 minutter på køkkenbordet, mens resten tilberedes.
Skyl quinoa i koldt vand i en sigte. Kog quinoaen mør i en gryde med dobbelt så meget vand i 12-14 minutter. Hæld kogevandet fra, og skyl quinoaen i koldt vand i en sigte.
Halvér granatæblet, og skær det i kvarte. Pil kernerne ud, og fjern de bitre hvide hinder.
Pil og hak rødløg fint. Hak mynteblade og pistacienødder groft.
Bland quinoa med granatæblekerner, rødløg, mynte, pistacienødder og olivenolie i en stor skål.
Pres saften af citronen. Rør yoghurt med citronsaft og olie. Smag til med salt og peber.
Steg de krydrede lammemørbrader i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Skær dem i skiver, og servér sammen med quinoasalat og yoghurtdressing.
Tip!
Du kan sagtens bruge bulgur, couscous eller perlespelt i stedet for quinoa.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk