Lammemørbrad med jordbærsauce og hvide asparges
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
Lammemørbrad med en sød og syrlig jordbærsauce, der passer supergodt til lammet.
Ingredienser
Sådan gør du
Krydr mørbraderne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Tag kødet af panden, men gem den gode saft, der er tilbage på panden.
Skyl og halvér jordbærrene. Vend dem med eddike og honning, og lad det marinere i 30 minutter.
Hæld bouillon på panden, og kog panden af i 1 minut ved høj varme. Skru ned, tilsæt jordbær med den væde, de ligger i, og varm det hurtigt igennem.
Sluk for varmen, og smag til med salt og peber. Drys med grofthakket basilikum.
Skræl aspargesene med en kartoffelskræller, og bræk den nederste, træede ende af. Kog aspargesene i letsaltet vand i 4-5 minutter, til de er møre. Stik i dem undervejs med en kniv, som når du koger kartofler – de må ikke bliver for bløde.
Skær mørbraden i skiver, og anret på en tallerken. Hæld jordbærsaucen over kødet, og læg de hvide asparges ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk