Lammekrone med pistaciecrust og linsesalat
25. juli 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Det ser festligt ud at servere en hel lammekrone, og det er supernemt at tilberede, så det bliver dejlig mørt. Lammekødet smager herligt til en fyldig linsesalat med nye, langtidsbagte gulerødder.
Ingredienser
Sådan gør du
Placér lammekronen i et ovnfast fad smurt med olivenolie, og krydr den godt med salt og peber.
Hak pistacienødderne fint. Riv skallen af citronen, og pil og riv hvidløg fint. Hak krydderurter og kapers fint. Bland det hele i en skål, og rør olivenolie, salt og peber i.
Fordel paneringen over lammekronen, og tryk den godt fast. Sæt fadet i ovnen i cirka 25 minutter, eller indtil kødets kernetemperatur er lige under 60°. Lad lammekronen hvile udækket i 15 minutter, inden koteletterne skæres ud.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Skrub gulerødderne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend gulerødderne i olivenolie, og drys med salt. Bag gulerødderne i 45 minutter, til de er møre og flot gyldne.
Drys mandelflager over bagepladen de sidste 3 minutter, så de bliver let ristede.
Skyl de grønne linser i en sigte, og kog dem i bouillon i en gryde i 25 minutter. Bland linser, bagte gulerødder og mandelflager på et salatfad.
Skyl og hak mynte og persille helt fint, og rør det sammen med de resterende ingredienser.
Dryp urtedressing over linsesalaten, pynt med frisk persille, og servér med lammekrone.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk