Lammekrone med persillesalsa
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Lammekrone er supernemt at tilberede, og så smager det skønt – her hældes en smagfuld persillesalsa over. Mums!
Bemærk
Antal personer: 6, som en del af et frokostbord.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°.
Rids skindet på lammekronen, og krydr med salt og peber.
Brun kødet på skindsiden på en pande i cirka 2-3 minutter. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i ovnen i 15 minutter.
Lad kødet trække i 5-7 minutter, før du skærer det ud i tynde skiver.
Skyl persillen (behold stilkene på). Pil løg og hvidløg. Rens chilien. Hak persille, løg, hvidløg og chili fint. Bland det hele sammen i en skål.
Riv skallen og pres limefrugten. Rør saft og skal sammen med olivenolie og balsamico, og hæld det over persillesalsaen. Smag til med salt og peber
Anret skiver af lam med et par skefulde salsa over, og servér resten af salsaen i en lille skål ved siden af. Spis godt brød og måske en grøn salat til.
Tip!
Hvis salsaen er blevet for syrlig, kan du justere smagen med lidt honning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk