Lammekrone med bagt blomkål, grøn linsesalat og mynteyoghurt
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lammekrone med bagt blomkål, grøn linsesalat og mynteyoghurt er en superlet slowfood-ret, der garanterer, at alle om bordet bliver mætte.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Rids fedtet på lammekronerne i tern med en skarp kniv. Brun lammekronerne i olie på en pande, først på fedtsiden og herefter på kødsiden. Riv skallen af citronen fint. Krydr lammekronerne med salt, peber, rosmarin og citronskal.
Læg lammekronerne i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Steg kødet i ovnen i 20-25 minutter, til det er let rosa. Tag kødet ud, og lad det hvile i 10 minutter.
Rens blomkålen, og skær den i små buketter. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr blomkålsbuketterne med spidskommen, salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 210°, til de er gyldne og sprøde.
Skyl og snit spidskål fint. Skyl og afdryp linserne. Skær abrikoser i strimler. Skyl og hak persille fint. Bland det hele sammen i en skål.
Rør olie, citronsaft, honning, salt og peber sammen, og hæld dressingen over salaten lige før servering.
Hak mynteblade fint. Pil og pres hvidløg. Rør mynte og hvidløg i yoghurten, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær kødet ud, og servér 3 ben af lammekronen pr. person sammen med bagt blomkål, grøn linsesalat og mynteyoghurt.
Tip!
Du kan få din slagter til at rense lammekronen, eller du kan selv gøre det. Skær blot kødet af siderne mellem benene, og rens benene for kødrester.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk