Lammekrone

25. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Lammekrone smager fantastisk og giver altid en elegant servering. Her får det saftige kød selskab af lækre smørristede kantareller med fløde og persille.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløget. Rens chilien for kerner. Stød hvidløg, chili, rosmarin og timian i en morter.
Gnid lammekronen ind i urteblandingen, og brun den i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
Læg lammekronen i et ovnfast fad med kødsiden opad. Steg den i en forvarmet ovn ved 175° i 10-13 minutter, til den er rosastegt. Tag lammekronen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket med alufolie i 10 minutter.
Rens kantarellerne, gerne ved at børste dem med en blød pensel.
Steg dem i smør og skyllet, finthakket persille på en pande i 2-3 minutter, og tilsæt til sidst fløden.
Servér lammekronen med de ristede kantareller og brød til.

Tip!

Lammekrone skal afpudses inden tilberedning. Du finder en trin for trin-guide under opskriften!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Tips og tricks til opskriften på lammekrone

Sæt en god og mør lammekrone på menuen, hvis du vil forkæle dine gæster eller familien lidt ekstra. Kødet er mørt og fuld af smag og vil med garanti vække begejstring hos alle om bordet! 

Hvad er lammekrone?

Lammekrone er en af de lækreste og møreste udskæringer fra lammet, der skæres fra ryggen på dyret. Udskæringen er i den høje ende prismæssigt, men kødet er til gengæld fyldt med saft og smag. Det kan tage lidt tid at gøre lammekronen klar, da den skal afpudses, men når det først er gjort, er udskæringen nem at tilberede.

Hvad serverer man til lammekrone?

I opskriften her serveres lammekronen med smørristede kantareller, men du kan spise den med lige det, du har lyst til. Det kunne fx være bagte eller grillede grøntsager, knuste eller stegte kartofler og en god sauce. Du kan også servere en kold dip og en frisk, sprød salat til.

Har du rester til overs, kan du skære kødet i strimler og servere det i en græsk salat med fetaost, oliven, agurk, tomat og tzatziki.

Hvordan tilbereder man lammekrone?

I trin for trin-guiden nedenfor kan du se, hvordan du gør lammekronen klar inden tilberedning.

Lammekølle skal ikke have ret lang tid i ovnen, men sætter du god tid af, egner kødet sig også godt til langtidsstegning i ovnen. Du kan også tilberede lammekølle på grill.

Lammekølle skal helst serveres rosastegt - brug et termometer for at opnå det bedste resultat. Går du efter at rosastege kødet, bør det have en kernetemperatur på 62-65 grader, let rosa 65-68 grader og gennemstegt 70-72 grader.

Trin for trin: Sådan afpudser du en lammekrone

Lammekamme kan bestilles hos slagteren. Nogle slagtere sælger lammekammene med rensede ben, og så kan du springe direkte til trin 3.

Trin 1:

Læg mærke til, hvor selve fi leten (dvs. kødet) ligger inde bag fedtkanten, og skær en linje langs forsiden, der passer med fi leten der, hvor den stopper i begge ender. Skær hele det yderste stykke væk, som mest består af fedt

Trin 2:

Skær kødet mellem benene væk. Lad kniven følge helt tæt ind til benet, så der sidder så lidt som muligt tilbage på benene

Trin 3:

Puds benene for kødrester og sener. Brug bagsiden af en lille kniv, og skrab omhyggeligt alt væk. Det tager lidt tid, men benene bliver meget fl ottere at se på, når de er stegt, hvis de er helt pudsede først.

Trin 4:

Snit evt. med en kniv i ledet mellem benene, så fileten kan bøjes - og fold så to lammekamme sammen med bensiden udad, så de står op som en krone.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar