Lammekrone

Lammekrone smager fantastisk og giver altid en elegant servering. Her får det saftige kød selskab af lækre smørristede kantareller med fløde og persille.

Lammekrone
0-30 min.

(6)

February 25, 2022 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Lammekrone skal afpudses inden tilberedning. Du finder en trin for trin-guide under opskriften!

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på lammekrone

Sæt en god og mør lammekrone på menuen, hvis du vil forkæle dine gæster eller familien lidt ekstra. Kødet er mørt og fuld af smag og vil med garanti vække begejstring hos alle om bordet! 

Hvad er lammekrone?

Lammekrone er en af de lækreste og møreste udskæringer fra lammet, der skæres fra ryggen på dyret. Udskæringen er i den høje ende prismæssigt, men kødet er til gengæld fyldt med saft og smag. Det kan tage lidt tid at gøre lammekronen klar, da den skal afpudses, men når det først er gjort, er udskæringen nem at tilberede.

Hvad serverer man til lammekrone?

I opskriften her serveres lammekronen med smørristede kantareller, men du kan spise den med lige det, du har lyst til. Det kunne fx være bagte eller grillede grøntsager, knuste eller stegte kartofler og en god sauce. Du kan også servere en kold dip og en frisk, sprød salat til.

Har du rester til overs, kan du skære kødet i strimler og servere det i en græsk salat med fetaost, oliven, agurk, tomat og tzatziki.

Hvordan tilbereder man lammekrone?

I trin for trin-guiden nedenfor kan du se, hvordan du gør lammekronen klar inden tilberedning.

Lammekølle skal ikke have ret lang tid i ovnen, men sætter du god tid af, egner kødet sig også godt til langtidsstegning i ovnen. Du kan også tilberede lammekølle på grill.

Lammekølle skal helst serveres rosastegt - brug et termometer for at opnå det bedste resultat. Går du efter at rosastege kødet, bør det have en kernetemperatur på 62-65 grader, let rosa 65-68 grader og gennemstegt 70-72 grader.

Trin for trin: Sådan afpudser du en lammekrone

Lammekamme kan bestilles hos slagteren. Nogle slagtere sælger lammekammene med rensede ben, og så kan du springe direkte til trin 3.

Trin 1:

Læg mærke til, hvor selve fi leten (dvs. kødet) ligger inde bag fedtkanten, og skær en linje langs forsiden, der passer med fi leten der, hvor den stopper i begge ender. Skær hele det yderste stykke væk, som mest består af fedt

Trin 2:

Skær kødet mellem benene væk. Lad kniven følge helt tæt ind til benet, så der sidder så lidt som muligt tilbage på benene

Trin 3:

Puds benene for kødrester og sener. Brug bagsiden af en lille kniv, og skrab omhyggeligt alt væk. Det tager lidt tid, men benene bliver meget fl ottere at se på, når de er stegt, hvis de er helt pudsede først.

Trin 4:

Snit evt. med en kniv i ledet mellem benene, så fileten kan bøjes - og fold så to lammekamme sammen med bensiden udad, så de står op som en krone.

Måske du også kan li'