Lammekoteletter med tabbouleh og myntegelé
4. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Lammekoteletter er god gæstemad, der pynter på bordet. Her er en nem opskrift med friskt tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld couscoussen i en skål. Hæld kogende vand over, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den trække i 5-10 minutter. Lad den køle af.
Skyl og hak mynte og persille. Skyl og riv skallen af citronen. Fjern husholdningsfilmen, og løsn couscoussen med en gaffel.
Vend mynte, persille, citronskal og kokosflager sammen med couscoussen. Smag til med citronsaft, olivenolie og salt.
Skær de hele hvidløg over på tværs. Steg hvidløg (med skærefladen nedad) og lammekoteletter i olivenolie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Når lammekoteletterne er rosa i midten, tager du dem af varmen. Lad hvidløgene stege lidt ekstra på panden ved lav varme, til de har fået godt med farve.
Skyl og pluk timian. Krydr lammekoteletterne med salt og peber, og anret dem på et fad med hvidløg og timian. Servér straks med tabbouleh og mintgelé.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk