Lammekoteletter med sprøde kartoffelroser
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Lammekoteletter er en sikker vinder, og hvis du serverer dem med smukke kartoffelroser til, vil du helt sikkert imponere dine middagsgæster!
Ingredienser
Udstyr
en fast muffinform med otte huller
Sådan gør du
Læg lammekoteletterne i et fad. Riv citronskallen fint og pres saften af citronen. Hæld olivenolie og citronsaft over koteletterne, og drys med fintrevet citronskal, timian, salt og peber. Lad det marinere, mens du klargør kartoffelroserne.
Tænd ovnen på 175°. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver (brug gerne et mandolinjern, det gør arbejdet nemt og hurtigt). Kom kartoffelskiverne i en stor skål sammen med olivenolie, friskrevet parmesan, salt og peber, og vend rundt.
Smør muffinformen med olivenolie. Fordel kartoffelskiverne i muffinformene i et cirkelmønster. Start med at sætte skiverne, så de læner sig op ad siderne, og fortsæt ind mod midten. Rul et par skiver sammen, og placér dem i midten, så du får en rose. Drys parmesan over, og bag kartoffelroserne i ovnen i 30 minutter, indtil de er gyldne.
Skræl hvide asparges, og knæk bunden af. Læg dem i en sigte, og hæld kogende vand over, så de bliver blancherede. Knæk bunden af de grønne asparges, og skyl dem. Rist både hvide og grønne asparges i smør på en (grill)pande, indtil de har flotte grillstriber. Halvér citronen, og steg den sammen med aspargesene i siden af panden.
Fordel de grillede asparges på et serveringsfad. Dryp med saft fra den grillede citron, og kværn salt og peber over.
Steg lammekoteletterne i 4-5 minutter på hver side. Servér dem med asparges og kartoffelroser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk