Lammekoteletter med sprøde kartoffelroser

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Lammekoteletter er en sikker vinder, og hvis du serverer dem med smukke kartoffelroser til, vil du helt sikkert imponere dine middagsgæster!

Ingredienser

Udstyr

en fast muffinform med otte huller

Sådan gør du

Læg lammekoteletterne i et fad. Riv citronskallen fint og pres saften af citronen. Hæld olivenolie og citronsaft over koteletterne, og drys med fintrevet citronskal, timian, salt og peber. Lad det marinere, mens du klargør kartoffelroserne.
Tænd ovnen på 175°. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver (brug gerne et mandolinjern, det gør arbejdet nemt og hurtigt). Kom kartoffelskiverne i en stor skål sammen med olivenolie, friskrevet parmesan, salt og peber, og vend rundt.
Smør muffinformen med olivenolie. Fordel kartoffelskiverne i muffinformene i et cirkelmønster. Start med at sætte skiverne, så de læner sig op ad siderne, og fortsæt ind mod midten. Rul et par skiver sammen, og placér dem i midten, så du får en rose. Drys parmesan over, og bag kartoffelroserne i ovnen i 30 minutter, indtil de er gyldne.
Skræl hvide asparges, og knæk bunden af. Læg dem i en sigte, og hæld kogende vand over, så de bliver blancherede. Knæk bunden af de grønne asparges, og skyl dem. Rist både hvide og grønne asparges i smør på en (grill)pande, indtil de har flotte grillstriber. Halvér citronen, og steg den sammen med aspargesene i siden af panden.
Fordel de grillede asparges på et serveringsfad. Dryp med saft fra den grillede citron, og kværn salt og peber over.
Steg lammekoteletterne i 4-5 minutter på hver side. Servér dem med asparges og kartoffelroser.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar