Lammekoteletter med ovnbagte kartofler
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Smuldret rugbrød og pinjekerner giver lammekoteletterne en lækker sprød panering. Servér med ovnbagte kartofler for et mættende måltid!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i store både. Skyl cherrytomaterne. Vend kartoffelbåde og cherrytomater med olie, og fordel dem i et stort ovnfast fad. Krydr med timianblade, salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 40 minutter. Vend rundt af og til, så kartoflerne bliver stegt jævnt.
Dup lammekoteletterne tørre. Riv skallen af citronen. Blend rugbrød, citronskal, timianblade, pillet hvidløg, salt og peber sammen i en foodprocessor, til blandingen får en smuldret konsistens. Tag rugbrødssmuldet op, og hæld pinjekernerne i foodprocessoren.
Blend kortvarigt, til de er grofthakkede, og bland dem sammen med rugbrødssmuldet. Hæld det i en dyb tallerken. Pisk æggehviden let sammen med en gaffel i en anden tallerken.
Vend lammekoteletterne først i æggehviden og dernæst i rugbrødssmuldet. Steg dem i rigeligt smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til smuldet er sprødt, og kødet stadig let rosa.
Skyl og tør rucola. Servér lammekoteletterne med ovnbagte kartofler og rucola.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk