Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Saftig lammekotelet med sprøde, stegte kartofler og syrlig agurkesalat. Skær gerne agurken på et mandolinjern, så går det endnu mere tjept.

Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag lammekoteletterne ud af køleskabet, og lad dem ligge ved stuetemperatur.
Pil hvidløg, og knus det i en morter sammen med spidskommen, peberkorn og chiliflager. Pluk mynten, men gem et par stilke til anretningen.
Knus myntebladene i morteren sammen med olie og de øvrige krydderier. Pensl koteletterne med krydderiblandingen, og lad dem trække i mindst ½ time.
Skyl agurken, og skær den i meget tynde skiver. Læg skiverne i en skål, drys med salt og sukker, og hæld eddike over.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad det trække i ½ time. Rør i agurkesalaten, og krydr med peber inden servering.
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i skiver. Fordel dem i en bradepande med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne sprøde i ovnen, ca. 20 minutter.
Steg lammekoteletterne i 3-4 minutter på hver side på en (grill)pande. Servér koteletterne sammen med de stegte kartofler og agurkesalat. Pynt med mynte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar