Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Saftig lammekotelet med sprøde, stegte kartofler og syrlig agurkesalat. Skær gerne agurken på et mandolinjern, så går det endnu mere tjept.
Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag lammekoteletterne ud af køleskabet, og lad dem ligge ved stuetemperatur.
Pil hvidløg, og knus det i en morter sammen med spidskommen, peberkorn og chiliflager. Pluk mynten, men gem et par stilke til anretningen.
Knus myntebladene i morteren sammen med olie og de øvrige krydderier. Pensl koteletterne med krydderiblandingen, og lad dem trække i mindst ½ time.
Skyl agurken, og skær den i meget tynde skiver. Læg skiverne i en skål, drys med salt og sukker, og hæld eddike over.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad det trække i ½ time. Rør i agurkesalaten, og krydr med peber inden servering.
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i skiver. Fordel dem i en bradepande med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne sprøde i ovnen, ca. 20 minutter.
Steg lammekoteletterne i 3-4 minutter på hver side på en (grill)pande. Servér koteletterne sammen med de stegte kartofler og agurkesalat. Pynt med mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk